Όλη τη συλλογή μας σε τσάι αλλά και σε αξεσουάρ μπορείτε να τη βρείτε εδώ στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Επιπλέον, στα τεϊοπωλεία μας, Νοταρά 21 στο Πειραιά (τηλ. 210 4118067) και Βουλής 7, Σύνταγμα, Αθήνα (τηλ. 210 3242777). Ορισμένες συσκευασίες σε super markets, σε καφεκοπτεία και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Βράστε σ' ένα σκεύος νερό για ένα φλιτζάνι. Μόλις το νερό βράσει, κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε μέσα ένα σακουλάκι ή ένα κουταλάκι εάν το τσάι είναι μαύρο ή ½ κουταλάκι εάν το τσάι είναι πράσινο. Σκεπάστε το σκεύος - έστω και πρόχειρα - και αφήστε το τσάι να φουσκώσει 3-5 λεπτά. Αφαιρέστε το σακουλάκι ή τα φύλλα του τσαγιού χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.

Για πιο αυθεντική γεύση, προτιμήστε το τσάι σας σκέτο. Το μέλι, η ζάχαρη, το λεμόνι ή το γάλα αλλάζουν τη γεύση αλλά δε μεταβάλουν τις ιδιότητες του.

Εξαρτάται από τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας για να φτιάξει το τσάι του. ΄Οταν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος προτιμήστε φακελάκια. Διαφορετικά αξίζει να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο για να φτιάξετε τσάι χύμα. Μη ξεχνάτε, το τσάι παντα μας ανταποδίδει το χρόνο που του αφιερώνουμε.

Το χύμα τσάι μπορείτε να το βρείτε είτε συσκευασμένο σε πακέτα , κουτιά κλπ. είτε εντελώς χύμα.

Το συσκευασμένο θα πρέπει να είναι σε αεροστεγή συσκευασία και να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το εντελώς χύμα θα πρέπει να είναι σε δοχεία που κλείνουν καλά για να προστατεύεται από την υγρασία και να μην εισπράττει μυρωδιές από μπαχαρικά, καφέ κ.α. Όλα τα είδη του τσαγιού καθώς και οι ποιότητες του δεν παρασκευάζονται ούτε με τον ίδιο τρόπο ούτε και με την ίδια θερμοκρασία νερού. Θα πρέπει λοιπόν με προσοχή να επιλέξετε τον προμηθευτή σας, που θα πρέπει να γνωρίζει, για να μπορεί να σας κατευθύνει σωστά τόσο στην επιλογή σας όσο και στις οδηγίες παρασκευής.

Οι ουσίες του τσαγιού που πίνετε εμπεριέχονται στα αποξηραμένα φύλλα. Σε αυτές τις ουσίες, που απελευθερώνονται μέσα στο ζεστό νερό, οφείλονται το χρώμα, η πυκνότητα, η γεύση, το άρωμα και οι ιδιότητες του τσαγιού. Συνεπώς η αξία που πληρώνετε πρέπει να είναι σε αντιστοιχία με τις ουσίες του τσαγιού που αγοράζετε.

Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία στη χώρα μας ανεβαίνει σημαντικά και όλοι αναζητούμε κάτι δροσιστικό, σας προτείνουμε δύο απλούς τρόπους για να δοκιμάσετε το τσάι σας κρύο.

1ος τρόπος: Φτιάχνετε το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες του ζεσταίνοντας όμως τη μισή ποσότητα νερού. Αφήνετε το τσάι να εκχυλιστεί και το σουρώνετε. Εάν θέλετε προσθέτετε ζάχαρη όσο το τσάι είναι ακόμη ζεστό. Ανακατέψτε ελαφρά και προσθέστε σιγά - σιγά την υπόλοιπη ποσότητα νερού από τη βρύση. Αφού το τσάι φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζετε στο ψυγείο όπου διατηρείται εως 4 μέρες.

2ος τρόπος: Γεμίζετε ένα γυάλινο μπουκάλι ή κανάτα με φρέσκο νερό και προσθέτετε την ανάλογη ποσότητα τσαγιού σύμφωνα με τις οδηγίες. Σκεπάζετε το μπυκάλι ή την κανάτα και τα φήνετε στον ήλιο να εκχυλιστεί 4-5 ώρες. Στη συνέχεια το σουρώνετε και το βάζετε στο ψυγείο όπου διατηρείται ως και 4 μέρες.

Όταν επιλέξετε τα προιόντα που επιθυμείτε να αγοράσετε και συνεχίσετε στη διαδικασία αγοράς το σύστημα θα σας εμφανίσει από μόνο του τις επιλογές που είναι διαθέσιμες.

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

- οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα. Σε αυτή την επιλογή, η συναλλαγή σας πραγματοποιείται με ασφάλεια στο site της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK με την οποία συνεργαζόμαστε.

- τραπεζική κατάθεση. Σημειώστε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πρώτα να λάβουμε το καταθετήριο με fax ή mail, για να στείλουμε την παραγγελία σας.

- την υπηρεσία αντικαταβολής της ACS με επιβάρυνση 4,85€ αν επιλέξετε την ACS για τη μεταφορά

- την υπηρεσία αντικαταβολής των ΕΛΤΑ με επιβάρυνση 2,30€ αν επιλέξετε τα ΕΛΤΑ για τη μεταφορά

- την υπηρεσία αντικαταβολής της SPEEDEX με επιβάρυνση 2,00€ αν επιλέξετε την SPEEDEX για τη μεταφορά

- την υπηρεσία αντικαταβολής των ΕΛΤΑ COURIER με επιβάρυνση 2,00€ αν επιλέξετε ΕΛΤΑ COURIER για τη μεταφορά

Ποιοί είναι οι τρόποι και τα κόστη αποστολής της παραγγελίας μου;

Οι παραγγελίες αποστέλλονται με την SPEEDEX, τα ΕΛΤΑ COURIER, την ACS ή το απλό ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ).

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα προιόντα ταξιδεύουν με κίνδυνο και για λογαριασμό του αγοραστή.

Επιπλέον, μη ξεχνάτε ότι αν η αγορά σας ξεπερνά τα 50€, τα μεταφορικά είναι δωρεάν!