Τσάι Oolong

Πιστεύεται ότι το τσάι Oolong έχει σαν τόπο προέλευσης τα βουνά Wuyi  κατά μήκος των δυτικών συνόρων της επαρχίας Fujian κι εξάγεται από τον 18ο αιώνα. Αυτά τα βουνά είναι γνωστά για τους ενενήντα εννέα γκρεμούς και τις τριαντα έξι κορυφές τους, όλα καλυμμένα με τεϊόδενδρα. Σήμερα και άλλες περιοχές παράγουν Oolong, αλλά αυτή εξακολυθεί να έχει ...

Πιστεύεται ότι το τσάι Oolong έχει σαν τόπο προέλευσης τα βουνά Wuyi  κατά μήκος των δυτικών συνόρων της επαρχίας Fujian κι εξάγεται από τον 18ο αιώνα. Αυτά τα βουνά είναι γνωστά για τους ενενήντα εννέα γκρεμούς και τις τριαντα έξι κορυφές τους, όλα καλυμμένα με τεϊόδενδρα. Σήμερα και άλλες περιοχές παράγουν Oolong, αλλά αυτή εξακολυθεί να έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή. Το Oolong είναι τσάι με μισή ζύμωση. Τα πράσινα φύλλα του τσαγιού που προορίζονται να γίνουν Oolong πρέπει να είναι αναπτυγμένα και να επεξεργαστούν αμέσως μετά το μάζεμα. Τα φύλλα πρώτα μαραίνονται στο φώς του ήλιου, μετά τινάζονται μέσα σε καλάθια από μπαμπού, για να τραυματιστούν οι άκρες τους. Μετά απλώνονται και τινάζονται διαδοχικά για να στεγνώσουν μέχρι η επιφάνεια των φύλλων να αποκτήσει ένα κιτρινωπό χρώμα, ενώ οι άκρες να κοκκινίσουν. Αυτή η "αντίδραση", οφείλεται στην επαφή των "τραυματισμένων" φύλλων με το οξυγόνο. Το άρωμα που αναδύεται εκείνη τη στιγμή μοιάζει με της ορχιδέας. Αυτή η περίοδος της ζύμωσης (ποσοστό 12-20%) σταματά μετά από 1,5 - 2 ώρες με ζεστό αέρα. Το τσάι Oolong είναι πάντα ολόκληρο φύλλο και δεν περνά από τη διαδικασία της κυλίνδρωσης.
Το εκχύλισμα του Oolong έχει χρώμα από ανοικτό καφε-πράσινο εως ανοικτό πορτοκαλί-καφέ. Η γεύση του θυμίζει ώριμα φρούτα, λουλούδια και βρεγμένο δάσος.
Αν και δεν είναι ευρύτερα γνωστό, η αλήθεια είναι ότι οι Κινέζοι το προτιμούν από το πράσινο για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, πιστεύεται οτι βοηθά στον καλύτερο μεταβολισμό και την καλή χώνεψη, σπάει τα λιπίδια από τις αρτηρίες και έχει καλύτερη αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι.

Περισσότερα

Τσάι Oolong Υπάρχουν 25 προϊόντα.

Υποκατηγορίες

 • Παραδοσιακό

  Παραδοσιακό Τσάι Oolong

 • Φακελάκια

  Φακελάκια με Τσάι Oolong

 • Συσκευασμένο

  Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε συσκευασμένο τσάι τόσο σε μερίδες - φακελάκια όσο και σε σακουλάκια με χύμα τσάι. Θα βρείτε συσκευασίες με μικρή ποσότητα, κατάλληλες για να δοκιμάσετε κάποιο νέο είδο,ς αλλά και με μεγαλύτερη ποσότητα που είναι πιο οικονομικές. Κάθε συσκευασία περιέχει έντυπο χαρτί με πληροφορίες σχετικά με το προϊόν.

 • Μείγματα

  Μείγματα από Τσάι Oolong

 • Χώρα προέλευσης

  Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε τσάι Oolong από διάφορες χώρες προέλευσης. Έτσι, αν ψάχνεται κάτι ιδιαίτερο και συγκεκριμένο θα έχετε την δυνατότητα να το αναζητήσετε από αυτήν την υποκατηγορία.

ανά σελίδα
Προβάλλονται 1 - 12 από 25 αντικείμενα
Προβάλλονται 1 - 12 από 25 αντικείμενα