Κατάλογος

Πληροφορίες

Τσάι Oolong

Πιστεύεται ότι το τσάι Oolong έχει σαν τόπο προέλευσης τα βουνά Wuyi  κατά μήκος των δυτικών συνόρων της επαρχίας Fujian κι εξάγεται από τον 18ο αιώνα. Αυτά τα βουνά είναι γνωστά για τους ενενήντα εννέα γκρεμούς και τις τριαντα έξι κορυφές τους, όλα καλυμμένα με τεϊόδενδρα. Σήμερα και άλλες περιοχές παράγουν Oolong, αλλά αυτή εξακολυθεί να έχει ...

Πιστεύεται ότι το τσάι Oolong έχει σαν τόπο προέλευσης τα βουνά Wuyi  κατά μήκος των δυτικών συνόρων της επαρχίας Fujian κι εξάγεται από τον 18ο αιώνα. Αυτά τα βουνά είναι γνωστά για τους ενενήντα εννέα γκρεμούς και τις τριαντα έξι κορυφές τους, όλα καλυμμένα με τεϊόδενδρα. Σήμερα και άλλες περιοχές παράγουν Oolong, αλλά αυτή εξακολυθεί να έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή. Το Oolong είναι τσάι με μισή ζύμωση. Τα πράσινα φύλλα του τσαγιού που προορίζονται να γίνουν Oolong πρέπει να είναι αναπτυγμένα και να επεξεργαστούν αμέσως μετά το μάζεμα. Τα φύλλα πρώτα μαραίνονται στο φώς του ήλιου, μετά τινάζονται μέσα σε καλάθια από μπαμπού, για να τραυματιστούν οι άκρες τους. Μετά απλώνονται και τινάζονται διαδοχικά για να στεγνώσουν μέχρι η επιφάνεια των φύλλων να αποκτήσει ένα κιτρινωπό χρώμα, ενώ οι άκρες να κοκκινίσουν. Αυτή η "αντίδραση", οφείλεται στην επαφή των "τραυματισμένων" φύλλων με το οξυγόνο. Το άρωμα που αναδύεται εκείνη τη στιγμή μοιάζει με της ορχιδέας. Αυτή η περίοδος της ζύμωσης (ποσοστό 12-20%) σταματά μετά από 1,5 - 2 ώρες με ζεστό αέρα. Το τσάι Oolong είναι πάντα ολόκληρο φύλλο και δεν περνά από τη διαδικασία της κυλίνδρωσης.
Το εκχύλισμα του Oolong έχει χρώμα από ανοικτό καφε-πράσινο εως ανοικτό πορτοκαλί-καφέ. Η γεύση του θυμίζει ώριμα φρούτα, λουλούδια και βρεγμένο δάσος.
Αν και δεν είναι ευρύτερα γνωστό, η αλήθεια είναι ότι οι Κινέζοι το προτιμούν από το πράσινο για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, πιστεύεται οτι βοηθά στον καλύτερο μεταβολισμό και την καλή χώνεψη, σπάει τα λιπίδια από τις αρτηρίες και έχει καλύτερη αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι.

Περισσότερα

Τσάι Oolong Υπάρχουν 33 προϊόντα.

Υποκατηγορίες

 • Παραδοσιακό

  Παραδοσιακό Τσάι Oolong

 • Φακελάκια

  Φακελάκια με Τσάι Oolong

 • Συσκευασμένο

  Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε συσκευασμένο τσάι τόσο σε μερίδες - φακελάκια όσο και σε σακουλάκια με χύμα τσάι. Θα βρείτε συσκευασίες με μικρή ποσότητα, κατάλληλες για να δοκιμάσετε κάποιο νέο είδο,ς αλλά και με μεγαλύτερη ποσότητα που είναι πιο οικονομικές. Κάθε συσκευασία περιέχει έντυπο χαρτί με πληροφορίες σχετικά με το προϊόν.

 • Μείγματα

  Μείγματα από Τσάι Oolong

 • Pu-Erh

  Το Pu-Erh ανήκει στην κατηγορία Oolong, δηλαδή τσάι με μικρό ποσοστό ζύμωσης, και προέρχεται από την ποικιλία Dayeh όπου τα τεϊόδενδρα είναι πλατύφυλλα και μοιάζουν περισσότερο με τα αυθεντικά τεϊόδενδρα των αρχαίων χρόνων και απαιτούν ειδικές συνθήκες ανάπτυξης. Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές της Δυναστείας των Song (960-1126) οι κάτοικοι στα σύνορα Yunnan - Θιβέτ έπιναν το Pu-Erh από την εποχή της δυναστείας των Tang.(618-907). Από τα ψηλά και δυσπρόσιτα βουνά της επαρχίας Γιουνάν, τα φύλλα του τσαγιού μεταφέρονταν από στρατιώτες μέσα σε καλάθια στην πόλη Pu-Erh για την επεξεργασία και πώληση. Έτσι προέκυψε και το όνομα, παρόλο που η πόλη δεν παρήγαγε τσάι. Λέγεται επίσης ότι τα στρατεύματα του Kublai Khan, που προσπαθούσαν να διαφυλάξουν την ειρήνη στα νοτιοδυτικά σύνορα, μετά την κυριαρχία των Μογγόλων τον 13ο αιώνα, έκαναν το Pu-Erh γνωστό στην υπόλοιπη Κίνα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Όπως αναφέρει ο μεγάλος δάσκαλος του τσαγιού Lu Yu, το Pu-Erh είχε πολύ μεγάλη αξία κατά τη δυναστεία των Ming (1368-1644).
  To Pu-Erh θεωρείται καταπραϋντικό για τη δυσπεψία και τη διάρροια. Σύγχρονες ιατρικές έρευνες έδειξαν την αποτελεσματικότητα του στην πέψη, τη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Το Pu-Erh θεωρείται κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.
  Τη γεύση του θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως "γήινη" και "παραωριμασμένη". Όσοι όμως το δοκιμάζουν για πρώτη φορά μπορεί να την χαρακτηρίσουν "μουχλιασμένη".

 • Χώρα προέλευσης

  Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε τσάι Oolong από διάφορες χώρες προέλευσης. Έτσι, αν ψάχνεται κάτι ιδιαίτερο και συγκεκριμένο θα έχετε την δυνατότητα να το αναζητήσετε από αυτήν την υποκατηγορία.

ανά σελίδα
Προβάλλονται 1 - 12 από 33 αντικείμενα
Προβάλλονται 1 - 12 από 33 αντικείμενα