Τσαγιέρες

Στον κατάλογο που ακολουθεί θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία απο τσαγιέρες. Χωρίζονται σε τέσσερεις βασικές κατηγορίες: πορσελάνινες, κεραμικές, γυάλινες και μαντεμένιες. Το κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι ότι είναι χρηστικές, είναι κατασκευασμένες όχι για να διακοσμούν ένα χώρο αλλά για να φτιάχνουν πρωτίστως καλό τσάι.
Μόλις επιλέξετε την τσα...

Στον κατάλογο που ακολουθεί θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία απο τσαγιέρες. Χωρίζονται σε τέσσερεις βασικές κατηγορίες: πορσελάνινες, κεραμικές, γυάλινες και μαντεμένιες. Το κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι ότι είναι χρηστικές, είναι κατασκευασμένες όχι για να διακοσμούν ένα χώρο αλλά για να φτιάχνουν πρωτίστως καλό τσάι.
Μόλις επιλέξετε την τσαγιέρα σας, μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε την κατηγορία με τις κούπες και τα φλιτζάνια για να διαλέξετε αυτά που ταιριάζουν με την τσαγιέρα σας.

Περισσότερα

Τσαγιέρες Υπάρχουν 106 προϊόντα.

Υποκατηγορίες

 • Πορσελάνη

  Τσαγιέρες από Πορσελάνη

 • Κεραμικές Yixing

  Η μέθοδος που δημιουργούνται οι τσαγιέρες ακόμη και σήμερα είναι τόσο χαρακτηριστική όσο και το είδος του πηλού Yixing. Λέγεται ότι ο ιδιαίτερος αυτός πηλός λειτουργεί βιομαγνητικά και πολλαπλασιάζει τις ιδιότητες του τσαγιού. Μόλις προετοιμαστεί ο πηλός, οι τσαγιέρες "κτίζονται" με τα χέρια από ένα και μόνο τεχνίτη. Ο αγγειοπλάστης κτυπά ένα κομμάτι πηλό μέχρι να γίνει επίπεδο φύλλο. Τα τοιχώματα, η βάση και το καπάκι της τσαγιέρας έιναι κομμένα από το φύλλο του πηλού. Τα κομμάτια συναρμολογούνται και κολλιούνται μαζί με ένα μίγμα νερού και πηλού και οι ενώσεις ισχυροποιούνται με μία σπάτουλα. Στις στρογγυλές τσαγιέρες το σχήμα δίνεται με αλλεπάληλα χτυπήματα και λειαίνονται με εργαλεία φτιαγμένα από ξύλο και κέρατα βουβαλιών. Οι διακοσμήσεις χαράσσονταιστον πηλό πριν από το ψήσιμο. Μικροσκοπικοί πόροι δημιουργούνται στον πηλό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συντελούν στα δύο βασικά πλεονεκτήματα που έχουν αυτές οι τσαγιέρες:
  1. να διατηρούν τη θερμοκρασία για πολλή ώρα
  2. να συγκρατούν το άρωμα τυ τσαγιού.

  Γι' αυτό και η κάθε τσαγιέρα πρέπει να χρησιμοποιείται για ένα μόνο τύπο τσαγιού.
  Από τον 16ο αιώνα οι τεχνίτες χάρασσαν το όνομα τους στην βάση κάθε τσαγιέρας και αργότερα έβαζαν και τη σφραγίδα τους.
  Οι κάτοικοι της περιοχής Yixing αρνούνται να πουλήσουν την πρώτη ύλη σε άλλες χώρες όπως η Ταϊβάν (οι Ταϊβανέζοι είναι φανατικοί συλλέκτες των Yixing) και η Ιαπωνία (οι οποίοι εκτιμούν ιδιαίτερα τις Yixing Bonsai).
  Κάθε τσαγιέρα συνοδεύεται από ειδικό μεταξωτό, χειροποίητο κουτί. Αναφέροντας τη λέξη ειδικό εννοούμε ότι είναι μοναδικά κατασκευασμένο για τη συγκεκριμένη τσαγιέρα.

  Τα σχέδια που έχουμε στη συλλογή μας είναι μία αντιπροσωπευτική συλλογή από τις διάφορες τάσεις που επικράτησαν στο πέρασμα των αιώνων και επηρέασαν τους τοπικούς δημιουργούς.

  Κάθε τσαγιέρα συνοδεύεται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας και οδηγίες σωστής χρήσης.

 • Γυάλινες

  Είναι πυρίμαχες, αισθητικά χαριτωμένες, με απλές γραμμές και ιδανικές για τσάγια που έχουν σχήματα ή είναι κυλινδρισμένα και ξεδιπλώνονται στο ζεστό νερό.
  Δεν πρέπει ποτέ να τις αφήνουμε σε εστία θερμότητας χωρίς νερό ή να μεταβάλλουμε τη θερμοκρασία του νερού ή της τσαγιέρας απότομα.

 • Μαντέμι

  Οι τσαγιέρες από μαντέμι κατασκευάσθηκαν στην Ιαπωνία, πιθανολογείται στα τέλη του 17ου αιώνα, και είναι συνδεδεμένες με τη γιαπωνέζικη τελετή του τσαγιού, Chanoyu. Πολλοί λάτρεις του τσαγιού πιστεύουν ότι το νερό που βράζει σε μια μαντεμένια τσαγιέρα έχει καλύτερη γεύση από το εάν έβραζε σε σκεύος από άλλο υλικό.

  Πριν χρησιμοποιήσετε την τσαγιέρα  για πρώτη φορά
  Ξεπλύνετέ την με βραστό νερό Όσο είναι ακόμα ζεστή, σκουπίστε την εσωτερικά κι εξωτερικά με στεγνό πανί Αφήστε την με ανοικτό καπάκι για να αεριστεί καλά Να θυμάστε πάντα ότι:
  Δεν τη βάζετε ποτέ στο φούρνο μυκροκυμάτων Αποφεύγετε την επαφή με αλάτι ή λάδι Αποφεύγετε τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων στο εσωτερικό της Την απομακρύνετε από την εστία θερμότητας μόλις το νερό φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία Τη σκουπίζετε εξωτερικά όσο είναι ακόμη ζεστή Ποτέ δεν ρίχνετε ξαφνικά κρύο νερό όσο παραμένει ζεστή Για να την καθαρίσετε χρησιμοποιήστε μόνο νερό και όχι απορρυπαντικά ή συρμάτινα σφουγγαράκια Τη στεγνώνετε καλά μετά από κάθε χρήση Η μαντεμένια τσαγιέρα θα σας ανταποδώσει τη φροντίδα σας με ένα γευστικό και ζεστό τσάι.

ανά σελίδα
Προβάλλονται 1 - 12 από 106 αντικείμενα
Προβάλλονται 1 - 12 από 106 αντικείμενα