Πράσινο Τσάι

Πρίν από εκατοντάδες χρόνια το τσάι ήταν μόνο πράσινο. Αυτό το τσάι δεν έχει υποστεί καθόλου ζύμωση και γι' αυτό τα φύλλα του παραμένουν πράσινα.
Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο ένα ρόφημα. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού με πολλούς τρόπους. Είναι πλούσιο σε φθόριο και προστατεύει από την τερηδόνα. Μειώνει τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδι...

Πρίν από εκατοντάδες χρόνια το τσάι ήταν μόνο πράσινο. Αυτό το τσάι δεν έχει υποστεί καθόλου ζύμωση και γι' αυτό τα φύλλα του παραμένουν πράσινα.
Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο ένα ρόφημα. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού με πολλούς τρόπους. Είναι πλούσιο σε φθόριο και προστατεύει από την τερηδόνα. Μειώνει τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια, και γενικά τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο αίμα. Δρα ευεργετικά στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης. Βοηθά την πέψη και είναι λιποδιαλυτικό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες) και τα τελευταία χρόνια έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες για τα αποτελέσματα του πράσινου τσαγιού εναντίον του καρκίνου. Βέβαια το πράσινο τσάι δεν είναι φάρμακο, αν και σε πολλές χώρες είναι βασικό συστατικό ιατρικών παρασκευασμάτων. Τα ευεργετήματα του πράσινου τσαγιού, όχι μόνο έχουν επαληθευτεί στο πέρασμα των αιώνων αλλά επιβεβαιώνονται διαρκώς με σύγχρονες έρευνες. Γι αυτό το λόγο, εκτός από την Κίνα και την Ιαπωνία, κι άλλες χώρες παραγωγής τσαγιού ξεκίνησαν να παράγουν πράσινο τσάι. Όμως οι Κινέζοι γνωρίζουν το τσάι και τα μυστικά του εδώ και 5000 χρόνια γι' αυτό και το δικό τους πράσινο τσάι δεν συγκρίνεται ποιοτικά με κανένα άλλο. Στην Κίνα, η καλλιέργεια, το μάζεμα, η επεξεργασία κάνουν το κάθε τσάι μοναδικό, σαν ένα εργο τέχνης. Είναι δεκάδες, ίσως εκατοντάδες, τα είδη πράσινου τσαγιού που παράγονται σε αυτή τη χώρα.

Περισσότερα

Πράσινο Τσάι Υπάρχουν 169 προϊόντα.

Υποκατηγορίες

 • Παραδοσιακό

  Παραδοσιακό Πράσινο Τσάι

 • Μείγματα

  Μείγματα από Πράσινο Τσάι

 • Γεύσεις

  Στην κατηγορία των πράσινων τσαγιών θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Φρούτα, λουλούδια και μπαχαρικά μαζί με πράσινο τσάι σε πολλούς συνδυασμούς που εκπλήσσουν και τους πιο απαιτιτικούς. Σίγουρα θα βρείτε αυτά που ταιριάζουν στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

 • Συσκευασμένο

  Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε συσκευασμένο τσάι τόσο σε μερίδες - φακελάκια όσο και σε σακουλάκια με χύμα τσάι. Θα βρείτε συσκευασίες με μικρή ποσότητα, κατάλληλες για να δοκιμάσετε κάποιο νέο είδο,ς αλλά και με μεγαλύτερη ποσότητα που είναι πιο οικονομικές. Κάθε συσκευασία περιέχει έντυπο με πληροφορίες σχετικά με το προϊόν.

 • Φακελάκια

  Φακελάκια με Πράσινο Τσάι

 • Γιασεμί

  Στη συλλογή μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από πράσινο τσάι με γιασεμί σε διάφορες ποιότητες. Απλό πράσινο τσάι με γεύση και άνθη γιασεμιού, συμπιεσμένες μικρές "φωλίτσες", εξαιρετικές και σπάνιες ποιότητες σε στριφογυρισμένα "σαλιγκαράκια" και "πέρλες".  
  Η ένταση του αρώματος και της γεύσης ποικίλλουν ανάλογα με την ποιότητα. Τα αποξηραμένα άνθη γιασεμιού μέσα στο τσάι δεν αποτελούν ένδειξη ποιότητας. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο - στις πολύ καλές ποιότητες τα άνθη αφαιρούνται με προσοχή από το τσάι. Η ποιότητα αυτών των τσαγιών καθορίζεται αφενός από την ποιότητα του πράσινου τσαγιού που χρησιμοποιήθηκε και αφετέρου από την επιτυχή απορρόφηση της μυρωδιάς του γιασεμιού από τα φύλλα του τσαγιού.

  Εαν σας αρέσει πολύ η γεύση του γιασεμιού σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σε oolong ή μαύρο τσάι.

 • Χώρα προέλευσης

  Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε τις χώρες που προέρχεται το πράσινο τσάι για τους πιο απαιτητικούς που ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο.

ανά σελίδα
Προβάλλονται 1 - 12 από 169 αντικείμενα
Προβάλλονται 1 - 12 από 169 αντικείμενα