Βιετνάμ

Οι Βιετναμέζοι καλλιεργούν τσάι για περισσότερο από 3000 χρόνια τώρα και η κατανάλωση τσαγιού αποτελεί οικογενειακή παράδοση για κάθε σπίτι. Είναι τόσο μεγάλη η σημασία που δίνεται στο τελετουργικό γύρω από το τσάι, που η προετοιμασία και το σερβίρισμα είναι αποκλειστική υποχρέωση του οικοδεσπότη. Το τελετουργικό όμως δε συνδέεται με τη θρησκεία...

Οι Βιετναμέζοι καλλιεργούν τσάι για περισσότερο από 3000 χρόνια τώρα και η κατανάλωση τσαγιού αποτελεί οικογενειακή παράδοση για κάθε σπίτι. Είναι τόσο μεγάλη η σημασία που δίνεται στο τελετουργικό γύρω από το τσάι, που η προετοιμασία και το σερβίρισμα είναι αποκλειστική υποχρέωση του οικοδεσπότη. Το τελετουργικό όμως δε συνδέεται με τη θρησκεία όπως με την τελετή τσαγιού στην Ιαπωνία. Έχει μεγάλη κοινωνική σημασία σαν έκφραση φιλοξενίας και συνοδεύει κάθε δραστηριότητά τους είτε αυτή σχετίζεται με την εργασία, τη μάθηση ακόμη και τις πολιτικές και διεθνείς διαπραγματεύσεις. Θεωρείται προσβολή αν κάποιος καλεσμένος αρνηθεί να πιεί τσάι έστω κι αν το κάνει με πολύ ευγενικό τρόπο.
Οι περισσότερες καλλιέργειες στο Βιετνάμ βρίσκονται στο μεσαίο και βόρειο τμήμα της χώρας και πρόκειται για μεγάλα δένδρα 6-8 μέτρων. Το Βιετνάμ αποτελεί προνομιακή περιοχή καλλιέργειας αφού παρουσιάζει πληθώρα πλεονεκτημάτων: τροπικό κλίμα, έδαφος κλπ. Από την άλλη πλευρά πάλι, η ενασχόληση με το τσάι μειώνει τα ποσοστά πείνας και φτώχειας του ντόπιου πληθυσμού προσφέροντας ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς και επίσης βελτιώνει τις περιβαλλοντικές συνθήκες των καλλιεργήσιμων περιοχών. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στη βιομηχανία του τσαγιού είναι ο ανταγωνισμός με τις άλλες χώρες παραγωγής. Μόλις τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία τσαγιού του Βιετνάμ άρχισε να εξοπλίζεται με σύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανήματα, που θα τις επιτρέψουν να προωθήσει στην διεθνή αγορά τις καλές ποιότητες τσαγιού που παράγει και να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Αξίζει να δοκιμάσετε τσάι Oolong και Lotus που έχουν ένα ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής.

More

Κατάλογος

Ενεργά φίλτρα:
  Διαθεσιμότητα
  Κατάσταση
  Κατασκευαστής

  Νέα προϊόντα

  Βιετνάμ Υπάρχει 1 προϊόν.

  Προβάλλονται 1 - 1 από 1 αντικείμενο
  Προβάλλονται 1 - 1 από 1 αντικείμενο