Χώρα προέλευσης There is 1 product.

Subcategories

 • Κίνα

  Τσάι είναι το ρόφημα που γίνεται από τα φύλλα της Camelia Sinensis, δηλαδή του τεϊόδενδρου. Η μυθική προέλευση του έχει τα χνάρια της στο 2737 π.Χ. κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κινέζου Αυτοκράτορα Shen Nung. Η καλλιέργεια του όμως ξεκίνησε στην Κίνα τον 4ο αιώνα. Αυτή την εποχή όμως το τσάι δεν το έφτιαχναν σα ρόφημα αλλά το έβαζαν μέσα σε γλυκά και το έβραζαν μαζί με ρύζι, μπαχαρικά καο ξηρούς καρπούς. Αργότερα τα αποξηραμένα φύλλα τα έκαναν σκόνη και τα κτυπούσαν σε μπωλ με νερό. Ο τρόπος παρασκευής που γνωρίζουμε εμείς σήμερα, έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Ming (1368-1644).
  Είναι η χώρα που γνωρίζει το τσάι και τα μυστικά του όσο καμία άλλη. Εδώ κατέχουν τους τρόπους να παράγουν λευκό, πράσινο, oolong,  pu-erh, μαύρο και καπνιστό τσάι. Η καλλιέργεια, το μάζεμα, η επεξεργασία έχουν τη μοναδικότητα, το μύστηριο και την ανάταση που δίνει η τέχνη.
  Στη συλλογή μας θα βρείτε:
  Λευκό τσάι σε διαφορετικές ποιότητες. Από πολύ προσιτές όπως το Pai Mu Tan μέχρι και το σπάνιο Yin Zhen. Πράσινο τσάι σε πάρα πολλές ποιότητες, σχήματα και γεύσεις. Ξεχωρίζουν οι δύο βασικές κατηγορίες Chunmee και Gunpowder. Η πρώτη περιλαμβάνει πράσινο τσάι σε φύλλο, ενώ η δεύτερη πράσινο τσάι σε σφιχτοδιπλωμένους "κόκκους". Ακόμη, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σπάνιες και δυσεύρετες ποιότητες. Τσάι oolong. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το pu-erh. Η συλλογή μας περιλαμβάνει συμπιεσμένες "πίτες", "φωλιές" μικρές και μεγάλες και πολύ καλες ποιότητες Ti Kuan Yin. Μαύρο τσάι σε μεγάλη ποικιλία. Yunnan σε πολλές ποιότητες ανάμεσα τους και η εξαιρετική πρώτη ποιότητα Jin Hao, Keemun, καπνιστό Lapsang Souchong και τα περίφημα Ning Hong Jin Hao, Golden Needles, Golden Monkey και Golden Downy.

 • Κεϋλάνη

  Είναι το αποικιακό όνομα της Σρί Λάνκα. Η τρίτη χώρα σε μέγεθος παραγωγής στον κόσμο. Η πώληση του τσαγιού γίνεται στο Κολόμπο, μέσω των δημοπρασιών δύο φορές την εβδομάδα. Η Σρί Λάνκα παράγει σχεδόν αποκλειστικά μαύρο τσάι. Η παραγωγή πράσινου είναι πολύ περιορισμένη και σε πολύ αρχικά στάδια. Έξάλλου, είναι αδύνατο να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις Κίνα και Ιαπωνία. Παρόλα αυτά το Silver Tips, είναι ένα πολύ αξιόλογο λευκό τσάι που παράγεται στην Κεϋλάνη.
  Το τσάι, ως προς την ποιότητα, το κατατάσσουν σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με το υψόμετρο της περιοχής που καλλιεργείται. Δηλαδή, έχουμε τσάι Ορεινό (Highgrown), που καλλιεργείται σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα, Μεσαίου υψομέτρου (Midgrown), που καλλιεργείται από 600-1200 μέτρα και Χαμηλού υψομέτρου (Lowgrown), που καλλιεργείται ως τα 600 μέτρα.
  Γεωγραφικές περιοχές της Σρί Λάνκα που είναι γνωστές για την ποιότητα του τσαγιού τους είναι η Nuwara Eliya, Uva, Kandy, Dimpula και άλλα. Μέσα σε αυτές τις τρείς βασικές κατηγορίες υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές περιοχές, ιδιαίτερα ξεχωριστές, οι κήποι.
  Εδώ η παραγωγή είναι εξαιρετικά μικρή, το μικροκλίμα όμως της κάθε περιοχής ευνοεί ιδιαίτερα την ποιότητα του τσαγιού, που γίνεται έντονα αρωματικό και με εκπληκτική γεύση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κήπους Devithurai, Nayapane, Kaipoogala, Polgahawila, Katandola.
  Το τσάι της Κεϋλάνης προσφέρει στον καταναλωτή μια περιπέτεια σε φίνες και διαφορετικές μεταξύ τους γεύσεις που εξαρτώνται από την περιοχή που έχει αναπτυχθεί το φυτό και την ιδιαιτερότητα του μικροκλίματος. Συχνά το τσάι της Κεϋλάνης γίνεται χαρμάνι με τσάι άλλων περιοχών και ίσως να βρείτε διαφορές στα παρακάτω είδη που είναι αυθεντικά και όχι χαρμάνια.

Showing 1 - 1 of 1 item
Showing 1 - 1 of 1 item