Χώρα προέλευσης There are no products in this category.

Subcategories

 • Κίνα

  Τσάι είναι το ρόφημα που γίνεται από τα φύλλα της Camelia Sinensis, δηλαδή του τεϊόδενδρου. Η μυθική προέλευση του έχει τα χνάρια της στο 2737 π.Χ. κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κινέζου Αυτοκράτορα Shen Nung. Η καλλιέργεια του όμως ξεκίνησε στην Κίνα τον 4ο αιώνα. Αυτή την εποχή όμως το τσάι δεν το έφτιαχναν σα ρόφημα αλλά το έβαζαν μέσα σε γλυκά και το έβραζαν μαζί με ρύζι, μπαχαρικά καο ξηρούς καρπούς. Αργότερα τα αποξηραμένα φύλλα τα έκαναν σκόνη και τα κτυπούσαν σε μπωλ με νερό. Ο τρόπος παρασκευής που γνωρίζουμε εμείς σήμερα, έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Ming (1368-1644).
  Είναι η χώρα που γνωρίζει το τσάι και τα μυστικά του όσο καμία άλλη. Εδώ κατέχουν τους τρόπους να παράγουν λευκό, πράσινο, oolong,  pu-erh, μαύρο και καπνιστό τσάι. Η καλλιέργεια, το μάζεμα, η επεξεργασία έχουν τη μοναδικότητα, το μύστηριο και την ανάταση που δίνει η τέχνη.
  Στη συλλογή μας θα βρείτε:
  Λευκό τσάι σε διαφορετικές ποιότητες. Από πολύ προσιτές όπως το Pai Mu Tan μέχρι και το σπάνιο Yin Zhen. Πράσινο τσάι σε πάρα πολλές ποιότητες, σχήματα και γεύσεις. Ξεχωρίζουν οι δύο βασικές κατηγορίες Chunmee και Gunpowder. Η πρώτη περιλαμβάνει πράσινο τσάι σε φύλλο, ενώ η δεύτερη πράσινο τσάι σε σφιχτοδιπλωμένους "κόκκους". Ακόμη, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σπάνιες και δυσεύρετες ποιότητες. Τσάι oolong. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το pu-erh. Η συλλογή μας περιλαμβάνει συμπιεσμένες "πίτες", "φωλιές" μικρές και μεγάλες και πολύ καλες ποιότητες Ti Kuan Yin. Μαύρο τσάι σε μεγάλη ποικιλία. Yunnan σε πολλές ποιότητες ανάμεσα τους και η εξαιρετική πρώτη ποιότητα Jin Hao, Keemun, καπνιστό Lapsang Souchong και τα περίφημα Ning Hong Jin Hao, Golden Needles, Golden Monkey και Golden Downy.

 • Βιετνάμ

  Οι Βιετναμέζοι καλλιεργούν τσάι για περισσότερο από 3000 χρόνια τώρα και η κατανάλωση τσαγιού αποτελεί οικογενειακή παράδοση για κάθε σπίτι. Είναι τόσο μεγάλη η σημασία που δίνεται στο τελετουργικό γύρω από το τσάι, που η προετοιμασία και το σερβίρισμα είναι αποκλειστική υποχρέωση του οικοδεσπότη. Το τελετουργικό όμως δε συνδέεται με τη θρησκεία όπως με την τελετή τσαγιού στην Ιαπωνία. Έχει μεγάλη κοινωνική σημασία σαν έκφραση φιλοξενίας και συνοδεύει κάθε δραστηριότητά τους είτε αυτή σχετίζεται με την εργασία, τη μάθηση ακόμη και τις πολιτικές και διεθνείς διαπραγματεύσεις. Θεωρείται προσβολή αν κάποιος καλεσμένος αρνηθεί να πιεί τσάι έστω κι αν το κάνει με πολύ ευγενικό τρόπο.
  Οι περισσότερες καλλιέργειες στο Βιετνάμ βρίσκονται στο μεσαίο και βόρειο τμήμα της χώρας και πρόκειται για μεγάλα δένδρα 6-8 μέτρων. Το Βιετνάμ αποτελεί προνομιακή περιοχή καλλιέργειας αφού παρουσιάζει πληθώρα πλεονεκτημάτων: τροπικό κλίμα, έδαφος κλπ. Από την άλλη πλευρά πάλι, η ενασχόληση με το τσάι μειώνει τα ποσοστά πείνας και φτώχειας του ντόπιου πληθυσμού προσφέροντας ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς και επίσης βελτιώνει τις περιβαλλοντικές συνθήκες των καλλιεργήσιμων περιοχών. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στη βιομηχανία του τσαγιού είναι ο ανταγωνισμός με τις άλλες χώρες παραγωγής. Μόλις τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία τσαγιού του Βιετνάμ άρχισε να εξοπλίζεται με σύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανήματα, που θα τις επιτρέψουν να προωθήσει στην διεθνή αγορά τις καλές ποιότητες τσαγιού που παράγει και να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Αξίζει να δοκιμάσετε τσάι Oolong και Lotus που έχουν ένα ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής.