Κένυα

Ο θάμνος του τσαγιού είναι αειθαλής σε τροπικά κλίματα όπως στην Κένυα. Έτσι, τα φύλλα συλλέγονται κάθε 17 μέρες όλο το χρόνο και δεν υπάρχουν τα γνωστά first, second ή autumnal flush. Παρόλα αυτά καλύτερης ποιότητας φύλλα θεωρούνται αυτά που συλλέγονται τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη και Ιούλη. Το τσάι ευδοκιμεί σε υψόμετρο 5 ως 7 χιλιάδων ποδών ...

Ο θάμνος του τσαγιού είναι αειθαλής σε τροπικά κλίματα όπως στην Κένυα. Έτσι, τα φύλλα συλλέγονται κάθε 17 μέρες όλο το χρόνο και δεν υπάρχουν τα γνωστά first, second ή autumnal flush. Παρόλα αυτά καλύτερης ποιότητας φύλλα θεωρούνται αυτά που συλλέγονται τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη και Ιούλη. Το τσάι ευδοκιμεί σε υψόμετρο 5 ως 7 χιλιάδων ποδών και δέχεται την απαραίτητη για την ανάπτυξη του υγρασία της λίμνης Βικτώρια. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1903 αλλά η εμπορική του καλλιέργεια μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Η Μ. Βρετανία αγοράζει πάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής. Το τσάι της Κένυας, χάρη στο σκούρο εκχύλισμα και τη μεστή του γεύση, χρησιμοποιείται όχι μόνο σε σακουλάκια αλλά και ως συστατικό πολλών χαρμανιών.
Το τσάι της Κένυας είναι κυλινδρισμένο με τη διαδικασία CTC. Εκτός από δύο κλασικά χαρμάνια τσαγιού - A Quality και BOPF, στη συλλογή μας θα βρείτε και τσάγια από τους κήπους Roret, Matuta, Masingi και Bondet.
Τα είδη με το χαρακτηριστικό BP1 είναι ανώτερα ποιοτικά από τα PF1 και όπως θα παρατηρήσετε και οπτικά, οι κόκκοι τσαγιού είναι μεγαλύτεροι και χωρίς τρίμματα.
Όλα αυτά τα τσάγια είναι ιδανικά για πρωινό ξύπνημα και συνδυάζονται ευχάριστα με γάλα. Θα πρέπει να προσέξετε το σουρωτηράκι που θα χρησιμοποιήσετε, γιατί το τσάι είναι λεπτό και διαπερνά σχετικά εύκολα τις τρύπες. Εμείς σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα χάρτινα φίλτρα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

More