Πώς να διαλέξω το τσάι μου;

Πώς να διαλέξω το τσάι μου;

Για να είστε σίγουροι για την ποιότητα του τσαγιού που αγοράζετε, πρέπει να επιλέξετε τον προμηθευτή σας πολύ προσεκτικά. Το σημαντικό είναι, η αξία που θα πληρώσετε να είναι σε αντιστοιχία με την ποιότητα του τσαγιού που θα αγοράσετε. Τι είναι ποιότητα; Είναι οι ουσίες, που εμπεριέχονται στα φύλλα απελευθερώνονται μέσα στο ζεστό νερό, μας δίνουν το χρώμα, την πυκνότητα, τη γεύση και το άρωμα.

Εάν η εμπειρία σας στο τσάι είναι περιορισμένη τα παρακάτω θα σας φανούν χρήσιμα.

  1. Με τι τσάι να ξεκινήσω; Πράσινομαύρολευκό ή oolong; Το λευκό τσάι και το oolong αφήστε τα καλύτερα για αργότερα, είναι πιο ιδιαίτερα και εξειδικευμένα.
  2. Φακελάκια ή χύμα; Το χύμα τσάι είναι καλύτερης ποιότητας, όμως τα φακελάκια είναι πιο εύχρηστα.
  3. Τσάι παραδοσιακό ή με γεύσεις φρούτων, λουλουδιών, μπαχαρικών....; Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το παραδοσιακό τσάι, επιλέξτε μία αγαπημένη γεύση. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε και ένα παραδοσιακό τσάι σε μικρή ποσότητα. Για αρχή προτιμήστε τις πιο οικονομικές ποιότητες, ώστε μετά από κάποια εξοικείωση να μπορείτε να αντιλαμβάνεστε τις καλύτερες και πιο ακριβές. Να θυμάστε ότι όσο καλύτερη είναι η ποιότητα ενός τσαγιού, τόσο πιο λεπτά και ντελικάτα είναι η γεύση και το άρωμα του.