Lung Ching No.1 Πράσινο Τσάι Κίνας (Champion)

Champion

L0256

Νέο προϊόν

5,65 € συμπερ. Φ.Π.Α

Αυτό το τσάι έχει ελαφριά, γλυκιά μυρωδιά, με παρατεταμένη επίγευση και ένα διαυγές, κιτρινωπό εκχύλισμα. Θεωρείται το τσάι της διανόησης γιατί το χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για το διαλογισμό τους.
Η πατρίδα αυτού του τσαγιού είναι το ομώνυμο χωριό, δυτικά της γνωστής Δυτικής λίμνης στην επαρχία του Zhejiang. Λέγεται οτι το καλύτερο εκχύλισμα του Lung Ching γίνεται με το νερό της πηγής Hupao, που είναι μία απο τις τέσσερις κοντινές πηγές, γνωστές για το γλυκό καθάριο νερό τους. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το σεισμογενές ρήγμα των βουνών Tiyun, που έχει πολλές χαλαζόπετρες, ιδανικές για το φιλτράρισμα του νερού της πηγής.

Το τσάι αυτό ανήκει στη κατηγορία των τσαγιών που εκχυλίζονται πολλές φορές. Δηλαδή, με την ίδια ποσότητα τσαγιού μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες από μία κούπες. Για να πάρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων αυτού του τσαγιού θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

-          Ζεστή κούπα. Για να ζεστάνουμε τη κούπα ρίχνουμε μέσα βραστό νερό

-          Θερμοκρασία νερού. Ζεσταίνουμε φρέσκο νερό σύμφωνα με τη θερμοκρασία που αναφέρεται στο πίνακα. Αφού αδειάσουμε το νερό που ζεστάναμε τη κούπα, ρίχνουμε μέσα το νερό με τη σωστή θερμοκρασία

-          Τσάι. Ρίχνουμε στη κούπα την ποσότητα τσαγιού που αναφέρεται στο πίνακα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι. Σκεπάζουμε τη κούπα και τότε σιγά σιγά το τσάι «κάθεται» κάτω

-          Εκχύλιση. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλιστεί 3-4 λεπτάκαι μπορούμε να ξεκινήσουμε να πίνουμε, αφού πρώτα το ανακατέψουμε ελαφρά. Τελειώνοντας το τσάι μας, τα φύλλα του τσαγιού θα πρέπει να μείνουν σκεπασμένα με λίγο νερό ώστε να μην στεγνώσουν και οξειδωθούν. Αργότερα, και μέσα στην ίδια μέρα, ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα στη κούπα. Πίνουμε για 2η φορά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανάλογα με τη δυνατότητα εκχύλισης που αναφέρεται στο πίνακα για το συγκεκριμένο τσάι

Σημείωση: Όσο μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις εκχυλίσεις, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα


Η ανάμιξη (το χαρμάνι) στο  τσάι είναι θεμιτή και μερικές φορές επιβεβλημένη, όταν γίνεται με τσάι ίσης αξίας. Στις σπάνιες όμως ποιότητες τσαγιού, που η καλλιέργεια είναι ξεχωριστή, η παραγωγή μικρή, η επεξεργασία ιδιαίτερη και η αξία μεγάλη, η ανάμιξη ή προσθήκη γεύσεων από λουλούδια, φρούτα ή μπαχαρικά, θίγει την ποιότητα και μειώνει την αξία του αυθεντικού.

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Here you can add custom original content(text, images, videos and more) for each product page.

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία