Lung Ching Special Πράσινο Τσάι Κίνας (Champion)

Champion

L0255

Νέο προϊόν

3,00 € συμπερ. Φ.Π.Α

Τα επίπεδα πράσινα φύλλα αυτού του φημισμένου πράσινου τσαγιού με το εξωτικό όνομα Lung Ching παράγουν ένα διαυγές κιτρινοπράσινο εκχύλισμα με μία ελαφριά γλυκιά ευωδιά και μία παρατεταμένη επίγευση, που είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του τσαγιού.
Το δεύτερο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η εγρήγορση που επιφέρει. Ένα ιδανικό ρόφημα σε όσους κάνουν πνευματική εργασία. Η λέξη Lung Ching σημαίνει η "πηγή του δράκου". Ο δράκος είναι ο βασιλιάς του υγρού στοιχείου στην κινέζικη μυθολογία. Ο αυτοκράτορας Qian Long, της δυναστείας των Qing,  δοκίμασε αυτό το τσάι για πρώτη φορά στο ναό Wugong. Ήταν τόσο μεγάλη η ικανοποίηση του, που απένειμε τον τίτλο "Αυτοκρατορικό Τσάι" στην παραγωγή των 18 τεϊόδεντρων που μεγάλωναν έξω από το ναό.

Το τσάι αυτό ανήκει στη κατηγορία των τσαγιών που εκχυλίζονται πολλές φορές. Δηλαδή, με την ίδια ποσότητα τσαγιού μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες από μία κούπες. Για να πάρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων αυτού του τσαγιού θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

-          Ζεστή κούπα. Για να ζεστάνουμε τη κούπα ρίχνουμε μέσα βραστό νερό

-          Θερμοκρασία νερού. Ζεσταίνουμε φρέσκο νερό σύμφωνα με τη θερμοκρασία που αναφέρεται στο πίνακα. Αφού αδειάσουμε το νερό που ζεστάναμε τη κούπα, ρίχνουμε μέσα το νερό με τη σωστή θερμοκρασία

-          Τσάι. Ρίχνουμε στη κούπα την ποσότητα τσαγιού που αναφέρεται στο πίνακα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι. Σκεπάζουμε τη κούπα και τότε σιγά σιγά το τσάι «κάθεται» κάτω

-          Εκχύλιση. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλιστεί 3-4 λεπτάκαι μπορούμε να ξεκινήσουμε να πίνουμε, αφού πρώτα το ανακατέψουμε ελαφρά. Τελειώνοντας το τσάι μας, τα φύλλα του τσαγιού θα πρέπει να μείνουν σκεπασμένα με λίγο νερό ώστε να μην στεγνώσουν και οξειδωθούν. Αργότερα, και μέσα στην ίδια μέρα, ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα στη κούπα. Πίνουμε για 2η φορά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανάλογα με τη δυνατότητα εκχύλισης που αναφέρεται στο πίνακα για το συγκεκριμένο τσάι

Σημείωση: Όσο μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις εκχυλίσεις, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα


Η ανάμιξη (το χαρμάνι) στο  τσάι είναι θεμιτή και μερικές φορές επιβεβλημένη, όταν γίνεται με τσάι ίσης αξίας. Στις σπάνιες όμως ποιότητες τσαγιού, που η καλλιέργεια είναι ξεχωριστή, η παραγωγή μικρή, η επεξεργασία ιδιαίτερη και η αξία μεγάλη, η ανάμιξη ή προσθήκη γεύσεων από λουλούδια, φρούτα ή μπαχαρικά, θίγει την ποιότητα και μειώνει την αξία του αυθεντικού.

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Here you can add custom original content(text, images, videos and more) for each product page.

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία