Νεπάλ Χ1967 Μαύρο Τσάι (Tips & Buds)

Tips & Buds

L5015

Νέο προϊόν

4,00 € συμπερ. Φ.Π.Α

Το τσάι του Νεπάλ είναι ένα τσάι που μοιάζει πάρα πολύ με τα τσάγια της περιοχής του Darjeeling. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ καταναλωτικό κοινό γιατί είναι  δύσκολη η εξαγωγή του από αυτή τη μικρή χώρα. Είναι όμως μια ευχάριστη γευστική έκπληξη για τους μυημένους του τσαγιού. Έχει ανοιχτόχρωμο εκχύλισμα και δροσερή λουλουδάτη γεύση. Έχει τις προδιαγραφές ενός F. T. G. F. O. P.

Για την ποιότητα των φύλλων και του εκχυλίσματος των τσαγιών του Assam και του Darjeeling  έχει καθιερωθεί μία διεθνής ονοματολογία με τα εξής αρχικά: S, F,T, G, F, O, P, που σημαίνουν :
Το S, αρχικό της λέξης  supreme (εξαιρετικό) προσδιορίζει το χρώμα και το εκχύλισμα.
Τα αρχικά F, T, G, σημαίνουν  F, fancy (πολύ ωραίο, φανταστικό) T, tippy (από κορυφές) G, golden (χρυσαφένιο) και προσδιορίζουν την ποιότητα των φύλλων που συλλέγονται. Δηλαδή, την κορυφή, το φύλλο που δεν έχει ανοίξει ακόμη και καλύπτεται από ένα χρυσαφένιο ή ασημένιο χνούδι.
Το F, flowery (αρωματικό) προσδιορίζει το χαρακτηριστικά δυνατό άρωμα που έχει.
Τα αρχικά O, orange (πορτοκαλί) και P, pekoe (φύλλο) προσδιορίζουν το δεύτερο και το τρίτο φύλλο που είναι και αυτά πολύ τρυφερά κι έχουν κεχριμπαρένιο χρώμα.

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Here you can add custom original content(text, images, videos and more) for each product page.

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία