Oolong Tea:Πιο αποτελεσματικό στο αδυνάτισμα από το πράσινο τσάι! Εσείς το ξέρατε;

Oolong Tea:Πιο αποτελεσματικό στο αδυνάτισμα από το πράσινο τσάι! Εσείς το ξέρατε;

Το Τσάι Oolong είναι πολύ διαδεδομένο στην Κίνα για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες. Μάλιστα για τους Κινέζους, αυτό είναι το κατεξοχήν "αδυνατιστικό" ρόφημα και όχι το πράσινο τσάι! Σπάει τα λιπίδια από τις αρτηρίες, αποτοξινώνει τον οργανισμό και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Το Oolong ειναι το "μισοζυμωμένο" τσάι - μία κατηγορία μεταξύ μαύρου και πράσινου τσαγιού. Τα πράσινα φύλλα τσαγιού που προορίζονται να γίνουν oolong πρέπει να είναι ανεπτυγμένα και να επεξεργαστούν αμέσως μετά το μάζεμα. Αρχικά, τα φύλλα μαραίνονται στο φως του ήλιου και μετά τινάζονται μέσα σε καλάθια από bamboo για να "τραυματισθούν" οι άκρες των φύλλων. Μετά απλώνονται και τινάζονται διαδοχικά για να στεγνώσουν μέχρι η επιφάνεια των φύλλων να αποκτήσει ένα κιτρινωπό χρώμα και οι άκρες κοκκινίσουν. 
Το εκχύλισμα του Oolong είναι από ανοιχτό καφέ μέχρι ανοιχτό πορτοκαλί. Η γεύση του θυμίζει ώριμα φρούτα, λουλούδια και βρεγμένο δάσος.

Μια υπο κατηγορία του oolong είναι το Pu Erh. To Pu Erh θεωρείται καταπραυντικό για τη δυσπεψία και τη διάρροια, βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Η γεύση του είναι μάλλον γήινη και μοιάζει με αυτή των παραωριμασμένων φρούτων. Το Pu Erh είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Γερμανία αλλά και σε άλλες Βορειο Ευρωπαικές χώρες.