Να επιλέξω Μαντεμένια ή Yixing τσαγιέρα για το τσάι μου;

Να επιλέξω Μαντεμένια ή Yixing τσαγιέρα για το τσάι μου;

Για τους λάτρεις του τσαγιού έχει μεγάλη σημασία το σκεύος με το οποίο θα φτιάξουν το τσάι τους. Η τσαγιέρα δεν αρκεί να είναι αισθητικά όμορφη, πρέπει να φτιάχνει και καλό τσάι.

Οι μαντεμένιες τσαγιέρες είναι μια καλή λύση. Επειδή είναι εσωτερικά σμαλτωμένες μπορούμε να φτιάξουμε οποιαδήποτε ποικιλία επιθυμούμε, ενώ το «βαρύ» υλικό τους εξασφαλίζει ότι το τσάι μας θα παραμείνει ζεστό για αρκετή ώρα. Ακόμη, μπορούμε να ζεστάνουμε απευθείας το νερό στην τσαγιέρα στο μάτι της κουζίνας ή σε γκαζάκι. Όμως, είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε, ότι δεν πρέπει να την αφήσετε σε εστία θερμότητας χωρίς νερό γιατί τότε, το εσωτερικό σμάλτο θα σπάσει και η τσαγιέρα θα αχρηστευτεί.

Μια άλλη επιλογή είναι οι πήλινες τσαγιέρες Yixing. Εντελώς άλλη φιλοσοφία από τις μαντεμένιες αφού είναι χειροποίητες, χωρίς τροχό και αντανακλούν την παράδοση και τη μοναδικότητα της περιοχής Yixing στα πήλινα σκεύη. Σε αυτές τις τσαγιέρες μπορούμε να κάνουμε μόνο ένα είδος τσαγιού, γιατί δεν είναι σμαλτωμένες στο εσωτερικό τους, αλλά αυτό είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα: οι ουσίες του τσαγιού κολλούν συν τω χρόνω στα τοιχώματα και αποδίδουν εξαιρετικό τσάι.

Με λίγα λόγια..... τόσο οι μαντεμένιες όσο και οι πήλινες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Ελπίζουμε όμως με αυτή τη σύντομη παρουσίαση να διαλέξετε πιο εύκολα αυτή που ταιριάζει σε σας!