Τσάι & νερό

Τσάι & νερό

Ο μεγάλος δάσκαλος του τσαγιού Lu Yu (733-804) και συγγραφεας του πρώτου βιβλίου που γράφτηκε για το τσάι, πίστευε ότι «το πόσο καλό είναι ένα τσάι θα το κρίνει το στόμα». Ένα κακό τσάι φτιαγμένο με καλό νερό παραμένει ένα κακό τσάι. Ένα καλό όμως τσάι, φτιαγμένο με κακό νερό είναι επίσης ένα κακό τσάι. Εάν το νερό που χρησιμοποιούμε για το τσάι είναι σκληρό, με πολλά άλατα, το εκχύλισμα θα είναι θολό και το τσάι θα έχει «επίπεδη» γεύση. Εάν πάλι περιέχει χλώριο ή είναι γλυφό, τότε η γεύση του τσαγιού αλλοιώνεται εντελώς.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε ή να περνάμε το νερό από φίλτρο πριν το βράσουμε!