Λουίζα

Λουίζα

Η Λουίζα είναι φαρμακευτικό και αρωματικό φυτό, θεωρείται όμως «νέο βότανο» και δεν έχει μελετηθεί επισταμένα.

Το άρωμα της θεωρείται σωματικό και πνευματικό χαλαρωτικό. Βοηθά στην αποτοξίνωση, στην αποβολή περιττών υγρών, στην κυτταρίτιδα και συνίσταται σε όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Τη Λουΐζα τη συναντάμε και στη μαγειρική. Αναδεικνύει τη γεύση των ψαριών, των πουλερικών, χρησιμοποιείται σε μαρινάδες , σε σάλτσες για σαλάτες, ακόμη και για να αρωματίσει το ξύδι.. Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε προσθέστε μερικά φύλλα Λουΐζας μέσα στο ρύζι λίγο πριν το σερβίρετε.