Τανζανία

Το τσάι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Τανζανία το 1902 όταν Γερμανοί άποικοι το πρότειναν στους Αγροτικούς Ερευνητικούς Σταθμούς του Amani και του Rungwe. 'Ομως η παραγωγή για εμπορικούς σκοπούς ξεκίνησε μόλις το 1926 και γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν δηλαδή ανέλαβαν τη χώρα οι Βρετανοί. Πρίν την ανεξαρτησία η κ...

Το τσάι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Τανζανία το 1902 όταν Γερμανοί άποικοι το πρότειναν στους Αγροτικούς Ερευνητικούς Σταθμούς του Amani και του Rungwe. 'Ομως η παραγωγή για εμπορικούς σκοπούς ξεκίνησε μόλις το 1926 και γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν δηλαδή ανέλαβαν τη χώρα οι Βρετανοί. Πρίν την ανεξαρτησία η καλλιέργεια γινόταν σε μεγάλους κήπους - estates, πρακτική που ακολουθούνταν σε πολλές αφρικανικές και νότιοασιατικές χώρες εκείνη την περίοδο. Τη γενική εποπτεία τότε είχε το Tanganyika Tea Board  το οποίο μετά την απελευθέρωση ονομάστηκε Tea Board of Tanzania. Μικροί καλλιεργητές άρχισαν να δραστηριοποιούνται στις αρχές του 1960 με την εποπτεία του σχετικού υπουργείου.

Στην Τανζανία παράγεται αποκλειστικά μαύρο τσάι και ως επί το πλείστον σε μορφή CTC. Οι κύριες χώρες εισαγωγής του είναι η Μ. Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές.

More

Κατάλογος

Ενεργά φίλτρα:
    Διαθεσιμότητα
      Κατάσταση

        Τανζανία Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.